ANKARA / PURSAKLAR - Şehit Murat Düger Ortaokulu

Ock

Okulumuz öğrencileri İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu "2023 öğrenci ile Türk müziği" konserinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sahnesinde" şarkılarını söylediler

Ock

Okulumuz Fotoğrafçılık Kulübü öğrencileri 03.01.2023 Salı günü Türkiye'nin en büyük, dünyanın sayılı kütüphanelerinden biri olan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesini ziyaret ederek kütüphane rehberi eşliğinde "Sergi salonunu", "Cihannümâ Salonunu" ve "Gençlik kütüphanesini" gezdiler.

Ara

Okulumuz Görsel Sanatlar Öğretmeni Işıl Yavuz ile birlikte öğrencilerimiz Cemal Süreya'nın "sonbahar sanattır diğerleri mevsim' şiirinden esinlenerek sonbahar resimleri yapıp, yapılan resimleri sonbahar şiirleri ve özlü sözler ile birlikte okul panomuzda sergiledik

Ara

Hepimizin hayatına dokunan, yol gösteren, değerli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü canı gönülden kutluyoruz.

Kas

Türk ve dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran büyük bir liderin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde onu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99'uncu yıl dönümünü öğretmen, öğrenci ve velilerimizin katılımıyla coşkuyla kutladık. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ekm

Başkent kültür yolu kapsamında düzenlenen Pari sanat galerisi ve Anadolu medeniyetleri müzesini öğrencilerimizle birlikte gezdik.

Haz

Kaymakam Refikimiz Can Alperen Taşavlı, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Kılıçgil, Okul Müdürleri, Öğretmen, Veli ve Öğrencilerimizin katılımı ile Tubitak 4006 Bilim Fuarı açılışımızı gerçekleştirdik. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

May

Öğrencilerimize hedef belirleme konusunda daha iyi yardımcı olabilmek amacı ile Özel İhtisas Koleji görevli öğretmenleri okulumuza gelerek  8. sınıf öğrencilerimize yönelik okul tanıtımı yapmışlardır. Bu bağlamda öğrencilerimiz okul hakkında bilgi edinirken aynı zamanda akıllarına takılan ve merak ettikleri konularda da soru cevap yapma imkanı bulmuşlardır.

May

Okulumuz 8.sınıf öğrencileri psikolojik danışman ve rehber öğretmenimiz Seçil DEMİROK ile birlikte Lise Tanıtım Gezisine katıldılar. Öğrencilerimizin kendilerine hedef koymaları ve sınava daha çok motive olmaları açısından etkili geçen gezilerde sırasıyla Pursaklar Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Pursaklar Yahya Kemal Sönmez Anadolu Lisesi'ni ziyaret ettiler. Bu okullarda öğrenim görmekte olan öğrencilerle görüşen öğrencilerimiz okulları hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

May

Şehit Murat Duger ortaokulu olarak 6A 6B 6C ve 7G sınıfı öğrencileri ile birlikte 18-24 Mayıs tarihleri arasında  Müzeler haftası kapsamında öğrencilerimizle Anadolu medeniyetleri müzesine gezi düzenledik. Müzede sergilenen eserleri, zaman ve mekân ilişkisinde üç boyutlu olarak görmek; o havayı hissetmek ve yaşamak çocuklara gözlem yapma olanağı sunarak müzelerle ilgili farkındalık oluşturmaya çalışan öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle okulumuz özel eğitim sınıfları öğrencilerinin bir yıl boyunca yapmış oldukları çalışmaların sergisini Okul Müdürümüz Özkan Gül, müdür yardımcıları, öğretmen ve öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleştirdik. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyoruz.

Nis

Okulumuz 8.sınıf öğrencilerimize yöenlik MTA bünyesinde bulunan Şehit Cuma Dağ Tabiat Tarihi Müzesi ve Şehit Mehmet Alan Enerji Parkı'na  gezi düzenlendi.Öğrencilerimizin büyük bir ilgiyle takip ettikleri bu gezi etkinliğinin gerçekleşmesinde emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

21-24 Nisan 2022 tarihinde Ankara'da düzenlenen  U11 23 Nisan Çocuk Şenliği Serbest Güreş Turnuvasında Okulumuz 5B Sınıfı Öğrencisi İsmail Yıldız İl 1. si olmuştur. Öğrencimizi başarısından dolayı kutluyoruz.

Nis

Fen Bilimleri Öğretmenimiz Umut ALPER, STEM eğitimini destekleme ve projenin yaygınlaştırma faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere "Scientix Elçisi" olarak seçilmiştir. Öğretmenimizi kutluyoruz.

Scientix Projesi, Avrupa'da STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitimini Scientix portalı aracılığıyla yaygınlaştırmayı amaçlayan bir projedir. STEM eğitiminin amacı, okullarda öğrencilerin sorgulama, araştırma, üretme ve buluş yapma becerilerini ve ilgilerini ortaya çıkarmaya yönelik öğrenci merkezli eğitimi yaygınlaştırmaktır. Scientix portalı 2010 yılı Mayıs ayında kullanıma açılmış olup projenin 4.fazı Scientix 4, 2020 yılında başlamıştır.